IMG 20240314 WA0018%20copy%20RAIN%20TEST

Het regenseizoen in Suriname kan intens zijn. Om problemen zoals wateroverlast en schade aan eigendommen te voorkomen hebben wij belangrijke onderhoudstips voor u op een rijtje gezet.

Hier zijn enkele belangrijke onderhoudstips om je woning goed voor te bereiden op het regenseizoen in Suriname:


1Dakgoten en afvoeren reinigen :Om je dakgoten en afvoeren goed schoon te maken, begin je met het verzamelen van benodigdheden zoals: een veilige ladder, rubberen handschoenen, een emmer, een schep of dakgootreiniger, en een tuinslang. Een veiligheidsbril is ook aan te raden om je ogen te beschermen.

Kies een droge dag voor deze klus en zorg ervoor dat je genoeg tijd hebt. Zet je ladder op een stabiele plek, dicht bij de dakgoot, en controleer of hij stevig staat. Trek je handschoenen aan en verwijder bladeren, takken en vuil met je handen of schep, en verzamel dit in de emmer. Terwijl je dit doet, kijk je ook goed naar de dakgoten zelf. Controleer op scheuren of roest, zodat je eventuele problemen meteen kunt markeren voor reparatie.

Nadat je het vuil hebt verwijderd, is het tijd om de dakgoot door te spoelen met de tuinslang. Begin bij het hoogste punt en zorg ervoor dat het water goed wegstroomt. Dit helpt om eventuele resten vuil te verwijderen. Vergeet niet ook de afvoeren schoon te maken! Zorg ervoor dat ze vrij zijn van verstoppingen door een lange borstel of je handen te gebruiken. 

Als je klaar bent, gooi je het vuil weg en ruim je alles op. Zet de ladder op een veilige plek. Maak er een gewoonte van om dit schoonmaken regelmatig te doen, bij voorkeur minstens twee keer per jaar, zodat je dakgoten goed blijven functioneren.


2Zorg voor goede afwatering: Zorg ervoor dat het terrein rondom je huis goed afloopt, zodat regenwater weg van de fundering stroomt. Controleer en reinig afvoeren en riolen regelmatig. 

Om goede afwatering rondom je huis te waarborgen, begin je met het controleren van het terrein. Kijk of de grond naar buiten afloopt, weg van de fundering. Dit voorkomt dat regenwater zich ophoopt bij de muren. Als je merkt dat de helling niet goed is, kun je dit aanpassen met een schep door aarde of grind toe te voegen, zodat het water gemakkelijker weg kan stromen.

Vervolgens is het belangrijk om de afvoeren en riolen te inspecteren. Loop rond je huis en kijk of er verstoppingen of schade zijn. Gebruik een hark om bladeren en vuil te verwijderen en verzamel alles in een emmer. Dit zorgt ervoor dat het water vrij kan stromen.

Het is een goed idee om dit regelmatig te doen, vooral voor het regenseizoen. Om ervoor te zorgen dat alles goed werkt, gebruik je een tuinslang om de afvoeren door te spoelen. Dit helpt om te controleren of het water goed wegstroomt en of er geen verstoppingen zijn.

 

3. Schoonmaken van de tuin: Om je tuin schoon te maken en wateroverlast te voorkomen, begin je met het verzamelen van de juiste tools: een stevige hark, handschoenen en een emmer of vuilniszak.
Inspecteer je tuin grondig op losse takken, bladeren en ander afval. Gebruik de hark om de bladeren bij elkaar te harken, en kijk goed in hoeken en langs randen. Snoei takken van planten en bomen die te dicht bij de grond of paden hangen met een snoeischaar of takkenzaag.

Gooi al het verzamelde afval in de emmer of vuilniszak en zorg ervoor dat je afvoerputten vrij zijn van verstoppingen. Door regelmatig je tuin schoon te maken, creëer je een gezonde omgeving en minimaliseer je de kans op wateroverlast tijdens het regenseizoen.


4Waterdichte opslag: Om je waardevolle spullen veilig op te bergen tijdens het regenseizoen, begin je met waterdichte dozen. Deze dozen zijn ideaal voor het beschermen van belangrijke documenten, elektronica en andere kwetsbare items. Kies stevige dozen met goede sluitingen en zorg ervoor dat ze van hoge kwaliteit zijn.

Maak een lijst van alles wat je wilt opslaan en label de dozen zodat je snel kunt vinden wat je zoekt. Zorg ervoor dat de items droog zijn voordat je ze in de dozen plaatst, en gebruik noppenfolie of doeken voor extra bescherming. Dit voorkomt dat er vocht in de dozen komt.

Plaats de dozen op een droge, veilige plek, bij voorkeur op een hogere verdieping of op planken, zodat ze niet in laaggelegen gebieden staan waar water kan ophopen.

 

5. Elektrasysteem beschermen: Om je elektrasysteem te beschermen tijdens het regenseizoen, begin je met het controleren van de bedrading in en rondom je huis. Kijk of je zichtbare beschadigingen kunt vinden, en schakel een elektricien in voor een grondige inspectie, vooral in vochtige gebieden.

Zorg ervoor dat je buitenstopcontacten en schakelaars waterdichte dozen en kappen gebruikt om te voorkomen dat er water binnenkomt. Voor deze klus heb je een schroevendraaier nodig en eventueel een multimeter om de functionaliteit van stopcontacten te testen. Overweeg ook het installeren van een aardlekschakelaar voor extra veiligheid.

Wat is een aardlekschakelaar? Een aardlekschakelaar is een belangrijk beveiligingsapparaat in je elektrische installatie. Het controleert voortdurend de stroom in een circuit. Als er een verschil is—bijvoorbeeld door een lekkage via een beschadigde kabel of in vochtige omstandigheden—detecteert de schakelaar dit en schakelt de elektriciteit in een fractie van een seconde uit. Dit voorkomt gevaarlijke elektrische schokken en vermindert het risico op brand. Het is vooral essentieel in vochtige ruimtes zoals de badkamer of bij buitengebruik. Het installeren van een aardlekschakelaar biedt extra bescherming en gemoedsrust voor jou en je gezin.

Door deze tips op te volgen, kun je de kans op schade aan je woning tijdens het regenseizoen aanzienlijk verkleinen.

IMG 8792

Waar investeer ik mijn geld op een veilige manier met ook nog eens een goed rendement op de koop toe?


Europa is al twee jaar in rep en roer door de Russische agressie in Oekraïne. De Europese regeringen staan voor nieuwe uitdagingen. Waar is mijn investering nog veilig? Niet in Europa. Neem Spanje bijvoorbeeld: waar een kleine 70% (!) van de woningen vanaf het jaar 2030 niet meer verhuurd of verkocht mogen worden omdat ze níet voldoen aan het energie label. Maar ook in ons eigen Nederland is een rechts-populistische regering aan de macht. Het eerste Kamerdebat met de onervaren premier Dick Schoof aan het roer belooft weinig voortvarendheid in ons economisch welzijn. De wet betaalbare huur en de nieuwe Box 3 heffing, maken investeren geenszins rendabel. Beleggen in goud wordt ook nu genoemd, een veelvoorkomende tendens in onzekere tijden, maar ook dat heeft zijn grenzen.
 
Think out of the box: investeer in de jonge, dynamische democratie van Suriname!
Waarom Suriname? Why not!
 
De voordelen:
  • De toekomst van Suriname ziet er rooskleurig uit: als we de experts en de kranten mogen geloven is er zoveel aan olievoorraden voor de Surinaamse kust aanwezig om het land nog beter op te kunnen bouwen. Alle facetten van de economie, zoals werkgelegenheid, koopkracht en huisvesting zullen hiervan profiteren.
  • Er is geen taalbarrière. Met de Nederlandse voertaal en goed geschoold personeel zijn er al legio goedlopende klantcontactcentra geopend in Suriname. U kunt uw zaken gewoon in het Nederlands voeren, dat is wel zo prettig!
  • De economie en het bankwezen zijn al verweven met de US Dollar en de Euro. Betalingen en opnames zijn hierdoor relatief makkelijk te doen.
  • Waardestijging van onroerend goed zijn de afgelopen 10 jaar meer dan verdubbeld! (Investeringen uit het verleden geven geen garantie voor de toekomst)
  • Buitenlandse oliemaatschappijen staan te springen om in Suriname te investeren.
  • Suriname is een kolonie van Nederland geweest en dat vindt je ook terug in het wetssysteem, wetboeken en rechtspraak, die, uitzonderingen daargelaten, goed te vergelijken zijn met de Nederlandse wet. Bovendien heeft Suriname allerlei verdragen getekend met de Europese Unie. Denk aan het verdrag van Parijs inzake de bescherming van de handelsnaam of de belastingverdragen ter voorkoming van dubbele belastingheffing.

Is investeren in Suriname dan altijd Hosanna en risicoloos?

Het antwoord is Nee, maar als men alle voors en tegens tegen
elkaar afweegt, is investeren in Suriname zeker uw aandacht waard.
Suriname én uw investeringsportefeuille verdienen een kans om te
bewijzen wat dit land kan bijdragen aan uw vermogensopbouw.

Intervast is al sinds 1994 uw partner voor al uw investeringen in
vastgoed in Suriname. In de afgelopen 30 jaar is investeren met
Intervast een waardevaste gebleken voor een ieder die de kansen
heeft aangegrepen die Suriname te bieden heeft aan haar
investeerders.

Wilt u meer weten over uw mogelijkheden in Suriname?

www.intervast.nl

Vacature%20middenkader%20bouwopzichter

INTERVAST is opgericht in 1994 met als doel om in te spelen op de behoefte naar kwalitatief goede bouwkavels en nieuwbouw in Suriname. Intussen is Intervast uitgegroeid tot een internationale speler met kantoren in zowel Suriname als in Nederland en bedienen wij de markt met een scala aan producten en diensten om de vastgoeddroom van onze clientèle van A tot Z geheel uit handen te nemen. Anno 2024 is INTERVAST HET adres voor betrouwbaar zaken doen in bouwend Suriname.

Voor ons kantoor te Paramaribo zijn wij op zoek naar kandidaten met bouwkundige scholing én ervaring voor de functie van bouwopzichter.

Als bouwopzichter ben je samen met je team verantwoordelijk voor de dagelijkse planning, voorbereiding, (veld) controle, correctie en terugkoppeling en (foto)rapportage van de diverse bouwprojecten, alsmede de werk- en projectvoorbereiding vanaf bestektekening en vergunningsfase enerzijds als de totale begeleiding van het project tot oplevering en zelfs hierna in een mogelijk traject van beheer en verhuur anderzijds. Je werkt in een dynamische omgeving en hebt overleg lokaal, maar ook internationaal. Ook begeleid je onze binnen- en buitenlandse klanten tijdens bouwzichtdagen of gewoon gezellig op pad (soms digitaal) om tegels en of keukenapparatuur uit te zoeken Kortom; een veelzijdige en veeleisende job in een platte maar no nonsens organisatie waar klanttevredenheid hoog in het vaandel staat. 

Zie jij jezelf ons team versterken, heb je geen 8-4 mentaliteit, herken je je passie om mooie bouwwerken te realiseren en kan jij het verschil maken tussen matige prestaties en TOP prestaties?
Gelieve uw sollicitatiebrief en CV te mailen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Office Paramaribo
Franchepanestraat 127
Maandag - Vrijdag ; 8 AM - 4 PM

Ideale kluswoning (86m2) gelegen op de BOVENSTE VERDIEPING!


De gunstige locatie is uitmuntend te noemen met de faciliteiten die zich in de directe omgeving bevinden. Zowel het winkelcentrum ‘ Savornin Lohmanplein’ als de tram/bushaltes bevinden zich op loopafstand. De actieve buurt is voorzien van de gewenste sportaccommodaties (voetbalverenigingen, zwemvereniging, sportscholen), diverse scholen en is het Haga Ziekenhuis eenvoudig bereikbaar.

-Vraag het woondossier aan per mail
-EIgendom
-Woning per direct beschikbaar
-VVE bijdrage €100, - per maand

Bekijk de woning op zowel ww.funda.nl als op www.intervastmakelaars.nl

https://www.funda.nl/koop/den-haag/appartement-88471816-okkernootstraat-158-a/

https://www.intervastmakelaars.nl/aanbod-nl/188/view/46-te-koop/10/okkernootstraat-158a-te-den-haag.html

 

Pagina 1 van 3

Contact

Locatie

Van Marumstraat 43
2562 LR Den Haag

Nieuwsbrief

Altijd op de hoogte zijn van onze aanbiedingen en tips? Schrijf u dan in voor onze digitale nieuwsbrief. Uiteraard kunt u uzelf altijd weer afmelden.